Onze kaart
In ons restaurant kunt u heerlijk gastronomisch genieten van onze Frans georiënteerde keuken. Op onze menukaart vindt u volop vis-, vlees- en vegetarische gerechten. De kaart wisselt met het seizoen, zodat u van elk jaargetijde de charme kunt proeven. In onze keuken werken we met enthousiasme aan eigentijdse en originele gerechten. Ons uitgangspunt hierbij is een klassieke basis met een modern tintje.
Dit menu geldt vanaf vrijdag 17 januari 2025
Menu ‘Bart’
Runderbouillon met groenten en rundvlees
***
Zalm met risotto, courgette spaghetti en een beurre blanc saus
***
Hazelnootparfait
37
Menu ‘Wout’
Terrine van tong en spinazie met soja en zalmkaviaar
Of
Dungesneden gerookte ribeye met chimichurri en tomaat
***
Visstoofpotje met gruyère kaas, risotto en spaghetti van courgette
Of
Bavette met truffel aardappel, haricots verts, gepofte ui en een pepersaus
***
Kersentaart met witte chocolade en roomijs van kersen
47
Menu ‘100 jaar familie Takx’
5 gangen verrassingsmenu inclusief
aperitief
tafelwater
bijpassende wijnen
koffie met friandises
100
Paling met krabsalade, rode biet en granny smith
18
Terrine van tong en spinazie, met soja en zalmkaviaar
16
Rouleau van eendenborst, met een crème van wilde eendenlever, truffel en panko
16
Dungesneden gerookte ribeye met chimichurri en tomaat
16
Couscous, kikkererwt, edamame boontjes, notenmix, camembert en thai soy sauce
16
Prei met nori, gerookte amandel en roomkaas
16
Rijkelijk gevulde vissoep
9
Vegetarische uiensoep met een kaascrouton
9
Erwtensoep met roggebrood en spek (tot 1-4-25)
9
Runderbouillon met groenten en rundvlees
9
Corvina met risotto, spaghetti van courgette en citroengras
28
Zeetong met la ratte aardappel, gestoofde prei en bospeen en een beurre blanc saus
50
Visstoofpotje met gruyere kaas, risotto en spaghetti van courgette
28
Tournedos met truffelaardappel, haricots verts, paddenstoelen en een pepersaus
32
Kalfswang in eigen jus met aardappelmousseline, gestoofde prei en paddenstoelen
32
Shot rib met kruidenkorst, la ratte aardappel, gepofte ui, bospeen en een truffelsaus
30
Open ravioli met camembert, gerookte amandel, paddenstoelen, gepofte ui en een witte wijn saus
26
Kersentaart met witte chocolade en roomijs van kersen
12
Banaan, chocolade en gezouten karamel
12
Yoghurt panna cotta met bosvruchtenijs
12
Petit grand dessert
15
3 kazen met vijgenbrood en dadelstroop
12
5 kazen met vijgenbrood en dadelstroop
15
Al jaren gaan wij met veel plezier naar Frankrijk voor het selecteren van de betere wijnen. Hierbij gaan we naar de kleinere huizen, waar we elk jaar weer met open armen worden ontvangen. Prachtige familiebedrijven die met veel passie hun werk uitvoeren. Proeven en praten met de wijnmakers op het chateau zorgt voor kennis, affiniteit en mooie herinneringen. Wij gaan elk jaar naar de Bourgogne, maar hebben inmiddels ook de Bordeauxstreek en de Loirestreek aangedaan. Natuurlijk mogen de wijnen uit Italië, Spanje en de wijnen uit de zuidelijk gelegen gebieden niet ontbreken. Deze halen wij niet zelf, maar passen ook perfect bij menig gerecht. Wij wensen u veel plezier met het uitzoeken van een heerlijke wijn. Eet smakelijk en geniet van de door u uitgekozen wijn…
Bij elke gang adviseren wij een bijpassend glas wijn