Restaurant Boswachter Liesbosch is gevestigd in de voormalige jachtopzienerwoning van Prins Frederik en deze woning is gebouwd in de 19e eeuw. Tevens is het Liesbos één van de oudste bossen van Nederland. Het restaurant is al vier generaties een familiebedrijf.

Hoe het begon…

Het restaurant vindt zijn oorsprong in 1924. Bart en Antoinette Takx besluiten op 1 november uitspanning ‘De Boswachter’ over te nemen. In die tijd komen de bezoekers nog geregeld met paard en wagen. De paarden worden bij aankomst uitgespannen en krijgen wat voer, vandaar het woord uitspanning. Het is dan nog een echt seizoenetablissement. In de winter loopt hooguit een verloren wandelaar door het bos en in het voorjaar worden de stoeltjes en tafeltjes buitengezet voor de eerste bezoekers. Diezelfde stoeltjes en tafeltjes staan nu nog op het terras.

De bezoekers mogen in die tijd zelf thee maken die ze zelf van huis meenemen. Enkel het water voor de thee wordt door ons verzorgd. Zo kunnen de gasten voor een paar dubbeltjes een hele dag genieten in de prachtige tuin onder de eeuwenoude loofbomen.

Na de oorlog

Na de oorlog wordt het restaurant overgenomen door Wout Takx en zijn vrouw Cornelia. Cornelia blijkt een echte keukenprinses en veel van haar recepten gebruiken we anno 2015 nog. Wout werkt het liefst met zijn handen en is een echte timmerman. De stoelen in het restaurant zijn dan ook door hem gemaakt, met hout uit het Liesbos. Het restaurant is dan nog steeds een seizoenzaak.

Vanaf het begin van de vijftiger jaren ontstaat het fenomeen ‘busklanten’. Grote bussen draaien vanaf die tijd het Liesbos in. Het seizoensgebonden karakter houdt op te bestaan. In 1973 neemt Bert Takx samen met zijn vrouw Joke het bedrijf over van zijn vader. Bert besluit, als bouwkundige, de zaak uit te breiden tot de vijf verschillende ruimtes die er nu zijn. De verschillende ruimtes worden gebouwd in de stijl van de oude ‘Boswachterswoning’, waardoor het gehele restaurant hetzelfde karakter krijgt. Het restaurant wordt hierdoor bij uitstek geschikt voor de organisatie van huwelijksfeesten en diners. Joke zorgt voor de knusse entourage van het bedrijf. In al die jaren is het restaurant flink gegroeid, maar het bedrijf heeft het huiselijke karakter behouden.

In 2000 neemt Robbert Takx het restaurant over. Hij is dan inmiddels de 4e generatie.  Hij staat ervoor garant om dit fantastische familiebedrijf in ere voort te zetten. In 2024 bestaat Boswachter Liesbosch 100 jaar! Wij wensen u dan ook een prettige tijd toe bij Restaurant Boswachter Liesbosch.

”Manger est un besoin, savoir manger est un art!”